Algemene informatie

Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam

De Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam is
een instelling voor sociaal-cultureel werk voor alle
leeftijdgroepen en alle mogelijke doelgroepen.

Meer informatie »

Contactgegevens

Adres:

W.J. Tuijnstraat 15
1131 ZH Volendam

Telefoon:

0299 36 33 28

E-mail:

info@cbwedamvolendam.nl

 

Tiener- (11 t/m 15 jaar) en Jongerenwerk (16 t/m 23 jaar)

De algemene doelstelling van het CBW, bij zowel tiener- als jongerenwerk, is het creëren van voorwaarden om zodoende de jeugd te kunnen laten opgroeien tot volwassenen die in staat zijn tot zelfstandige deelname aan alle facetten van het leven. We proberen dit te doen door o.a. brede talentontwikkeling, het bevorderen van de sociale emotionele ontwikkeling en het vergroten van de kennis en vaardigheden. Het is hierbij overigens heel moeilijk om een exacte splitsing aan te geven tussen tiener- en jongerenwerk. Dit vloeit soms geruisloos in elkaar over.
Behalve op sportief gebied zijn de jongerenvoorzieningen, alsmede de recreatieve infrastructuur in Edam-Volendam, beperkt. Het CBW streeft na deze voorzieningen te verbreden, in aantal te doen toenemen en de kwaliteit ervan te vergroten om zodoende het aantal gedragsalternatieven voor jongelui in hun vrije tijd te vergroten.
Vandalisme uit verveling kan worden omgebogen en drank, drugsgebruik en gokken kan worden verminderd door het bieden van een uitdagend activiteitenpakket, met een brede opzet en een hoge kwaliteit. Verder proberen we het gebruik van drank en drugs echt te ontmoedigen. Dit is voor het CBW de grote uitdaging voor de toekomst.
Kort samengevat: we gaan voor een geïntegreerd activiteitenaanbod waarin kunst en cultuur, educatie en vorming zijn verweven met recreatie, uitgaan, vrijetijdsbesteding en hobby’s.
Het CBW is dus heel actief op het gebied van zowel tiener- als jongerenwerk. Er is werkelijk voor iedereen, voor iedere leeftijdscategorie en voor iedere interesse wel iets aanwezig. Als u doorklikt op een van de onderdelen hieronder, kunt u lezen welke cursussen, activiteiten en clubs er aan onze tieners en jongeren worden aangeboden. Verder worden er regelmatig leuke avonden voor kinderen georganiseerd. De data hiervoor kunt u altijd terugvinden in de agenda van het kinderwerk.

Frisdisco’s PX (11 t/m 14 jaar)
Buurtcentrum PX (alle leeftijden)
Club Soda Café (14 tot 18 jaar)
De Muziekfabriek
Workshop Theatersport
Luchtacrobatiek
Bandcoaching
Zangcoaching
Popoefenruimtes
..Tandeloos
Dans & Training Inge Leeflang
Social Club Tieners
Social Club Jongeren
PXTRA
Jeugdschaken in PX (Volendam)