Algemene informatie

Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam

De Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam is
een instelling voor sociaal-cultureel werk voor alle
leeftijdgroepen en alle mogelijke doelgroepen.

Meer informatie »

Contactgegevens

Adres:

W.J. Tuijnstraat 15
1131 ZH Volendam

Telefoon:

0299 36 33 28

E-mail:

info@cbwedamvolendam.nl

 

"Hier mijn enthousiaste verhaal over de bloeigroep"

BloeigroepHet consultatiebureau vroeg mij of ik de moeders, van wie de kinderen naar de peuterspeelzaal gaan, enthousiast wilde maken wat betreft de Bloeigroep. Toen Ees nog niet naar de peuterspeelzaal ging kreeg ik het aanbod om Ees voor €28 vier dagdelen in de bloeigroep te zetten. Dat vond ik even teveel van het goede en ik vond niet dat Ees daar thuis hoorde, hij heeft geen achterstand dus vonden wij dat allebei niet nodig. 7 april vorig jaar ging Ees voor het eerst op maandag middag heen. Hij vond het geweldig en al snel ging hij twee keer.

Elke dag vroeg hij of hij naar de creche mocht en moest ik hem steeds teleurstellen.In januari vond ik het een goed idee om Ees nog een derde dagdeel heen te laten gaan. Dat ging me dan €99 kosten. Geen probleem, als je uit eten gaat betaal je het ook en dit is veel belangrijker.
Ik belde met Nel van het CBW en ze vroeg me waarom ik niet in ging op het aanbod van de Bloeigroep, ik zei dat Ees geen achterstand heeft en ik dat niet nodig vond. Ze vertelde me dat het echt niet alleen voor kinderen met een achterstand is en ze groepjes hebben van zwak, matig en pienter. Ees zou het geweldig vinden dat kon ze me met zekerheid zeggen. Het is een voorbereiding op school en ze geven extra aandacht aan de taalontwikkeling( Ees spreekt heel erg Volendams dus voor hem zou dit alleen maar goed zijn).
Ik besprak dit op maandagmiddag met de juf en die vond dat ik het echt moest doen. De pa van Ees vond dit geen goed idee. Nu had ik Ees nog een jaar lekker thuis en volgend jaar moet hij al elke dag naar school. Ik belde weer met Nel en die vond dat ik Ees deze kans niet mocht ontnemen zonder dat hij het had geprobeerd. Daar was ik het mee eens en Ees mocht het proberen. Zijn eigen dagdelen liet ze vrij zodat hij weer terug kon als het niet zou bevallen.
Dinsdagochtend ging Ees heen. Hij moest even wennen, want er waren allemaal nieuwe kinderen. Het ging die ochtend goed en hij zou wat mij betreft in de bloeigroep blijven. Ik vond het wel heel erg dat hij nu niet meer de kinderen en zijn lievelings juf uit de reguliere klas zou zien en ik belde Nel met de vraag of hij niet de twee dagdelen waarop hij heen ging ook kon blijven. Dat zouden dus 6 dagdelen zijn. Ze moest hard lachen, maar vond het goed en ze was trots dat ik dit deed voor Ees.
Ees zit nu sinds zes weken 6 dagdelen op de creche en hij heeft het zó naar zijn zin! Zijn woordenschat is heeel erg goed sindsdien. Ze hebben elke drie weken een nieuw thema bijvoorbeeld eten en drinken. Zo gingen ze met alle kinderen naar Leek om fruit te kopen en smoothies maken. Nu het thema lente en mochten ze naar Neeltje gister om zaadjes te kopen en te planten.
Ik vind het geweldig voor Ees dat hij hieraan mee kan doen en wat is nou drie uurtjes op een dag dat je je kind niet ziet? Ik zou dit iedereen aanraden!
Ingezonden door Ria Schilder.

Klik hier voor meer informatie over de Bloeigroepen