Algemene informatie

Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam

De Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam is
een instelling voor sociaal-cultureel werk voor alle
leeftijdgroepen en alle mogelijke doelgroepen.

Meer informatie »

Contactgegevens

Adres:

W.J. Tuijnstraat 15
1131 ZH Volendam

Telefoon:

0299 36 33 28

E-mail:

info@cbwedamvolendam.nl

 

Frisdisco’s PX voorzien in behoefte

Frisdisco PXVrijdagavond 10 april was de maandelijkse Frisdisco in Pop- en Cultuurhuis PX. Deze disco’s, voor iedereen vanaf 11 jaar, worden georganiseerd binnen het alcohol ontmoedigingsbeleid. De naam “Fris-disco” zegt dus genoeg. Het zijn alcoholvrije avonden en hier wordt streng op toegezien. Ook zonder alcohol kun je namelijk een leuke tijd hebben. Dat bleek ook duidelijk tijdens de avond. Er werd leuke muziek gedraaid, de jeugd ging uit z’n bol, de sfeer was ontspannen, er was toezicht en er werd lekker met elkaar gekletst, zonder ook maar één enkele wanklank. Zo kan het dus ook. De ouderen kunnen hier nog een voorbeeld aan nemen.

Het thema, iedere keer is er een ander thema, was deze keer ‘Boogie Wonderland’. Ik vroeg aan een enthousiaste ‘discodame’ hoe ze het vond op de frisdisco en binnen 1 minuut (waar kwamen ze zo snel vandaan?) stonden er liefst 10 meiden om me heen. Om te voorkomen dat ik werd gelyncht moest ik beloven dat hun namen in de NIVO zouden komen. Bij deze dus. Het waren Lise Sier, Emma Bont, Ellen Kras, Amy Jonk, Bo Koopman, Lize Karregat, Katie Binken, Cari Lansen, Lois Zwarthoed en Sophie Molenaar. Hun opmerkingen varieerden van “leuk”, “we kunnen los gaan”, “we mogen op het podium zitten”, “goede muziek”, “lekker feesten”, “we mogen met confetti gooien”, “we kunnen lekker dansen”, “de sfeer is goed”, tot aan “gail goed”. Met een mooie bij de avond passende verlichting (vroeger moesten we het doen met een simpele zilveren discobol) en een leuke aankleding, was het ook gewoon gezellig. Op de hypnotiserende klanken van DJ’s Steffan Nijmeijer, Stan Wagterveld en Stefan van Nierop, ging de jeugd massaal de vloer op. Hierbij moet wel gezegd worden dat de meiden duidelijk meer, en eerder, de vloer op durfden dan de jongens. Jongens vinden al snel iets ‘stom’ en kijken dus iets langer de kat uit de boom, maar daarna gaan ze echt los (zie foto).

De regeling met de (gratis) pasjes werkt prima. Op de pasjes staan namelijk alle gegevens van het betreffende kind. Als er dus iets gebeurt (valpartij, w.c. pot van de muur getrokken, ziekte, enz), weet de organisatie direct bij wie ze zijn moeten. Inmiddels zijn er in totaal zo’n 350 pasjes verstrekt. Prima dus. De gemeente en de gemeenschap mogen trots zijn op hetgeen hier in korte tijd tot stand is gebracht. Na een aarzelend begin worden de avonden steeds beter bezocht. Er waren nu bijna 200 kinderen aanwezig die het uitstekend naar hun zin hadden. Het mooie is ook dat de deuren om 19:30 uur opengaan, terwijl het feest al om 22:00 uur voorbij is. Lekker overzichtelijk dus. Als u, als ouder, nog een beetje huiverig bent, kom dan zelf eens kijken en ervaar hoe gezellig het is. PX, daar gebeurt het!