Algemene informatie

Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam

De Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam is
een instelling voor sociaal-cultureel werk voor alle
leeftijdgroepen en alle mogelijke doelgroepen.

Meer informatie »

Contactgegevens

Adres:

W.J. Tuijnstraat 15
1131 ZH Volendam

Telefoon:

0299 36 33 28

E-mail:

info@cbwedamvolendam.nl

 

Cabaret, Musicals en Muziektheater

Onderdeel van Kunst & Cultuur
Een paar keer per jaar vinden er cabaretvoorstellingen plaats in de PX. Cabaret is een belangrijk onderdeel van het culturele gedeelte van het CBW. We bieden een breed cultureel aanbod van bekende, maar vooral (nog) onbekende nieuwe cabaretiers. We hebben het afgelopen seizoen b.v. voorstellingen gehad van jonge enthousiaste cabaretiers als Henry van Loon, Emilio Guzman en Maarten Ebbers, maar ook ervaren rotten als Kees Torn en Arjan Ederveen waren in de PX te bewonderen. We proberen voor ieders smaak iets aan te bieden.
De PX is natuurlijk te klein om grote musicals naar Volendam te halen. Toch slaagden we er b.v. al een keer in om de musical over de ‘Zangeres Zonder Naam’ binnen te halen. Ook ‘Volendam the musical’ en de rock-opera Tommy waren te bewonderen.
Onder de noemer ‘Muziektheater’ proberen we ook verrassende combinaties binnen te halen. Het afgelopen seizoen hadden we b.v. Liesbeth List in huis, maar ook Leo Blokhuis die, begeleid door een band, een verhaal vertelde over ‘The Band’. Het optreden van Ricky Koole was b.v. te rangschikken onder cabaret, muziek en theater. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de show van Arjan Ederveen. De scheidslijn tussen cabaret en (muziek)theater is soms maar heel dun. Ook v.w.b. dit onderdeel proberen we dus voor ieders smaak iets te organiseren.
We zijn, als CBW, nog steeds aan het groeien en zoeken v.w.b. cabaret en (muziek)theater. We proberen dus zeker niet alleen cabaret, maar ook andere vormen van theater voldoende aandacht te geven.

Wilt u meer informatie?
Neemt u dan contact op met Kantoor CBW, telefoon 0299-363328
of met onze coördinator Kunst & Cultuur Bianca Vos, e-mail: bianca@cbwedamvolendam.nl