Algemene informatie

Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam

De Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam is
een instelling voor sociaal-cultureel werk voor alle
leeftijdgroepen en alle mogelijke doelgroepen.

Meer informatie »

Contactgegevens

Adres:

W.J. Tuijnstraat 15
1131 ZH Volendam

Telefoon:

0299 36 33 28

E-mail:

info@cbwedamvolendam.nl

 

Kunst & Cultuur

Kunst en cultuur wordt gezien als ingang naar sociaal-cultureel jongerenwerk en vormt voor het CBW Edam-Volendam een geïntegreerd onderdeel van het activiteitenaanbod. Kunst en cultuur vormen een der belangrijkste elementen van het ‘verleidingstraject’, dat in het nieuwe gebouw vorm heeft gekregen. Momenteel vallen onder deze noemer: cabaretvoorstellingen, optredens van vernieuwende muziekgroepen, de Themadag PX, Tribute Night, het Volle Maan Festival en cursussen op het gebied van kunst en cultuur. Dit zijn alle vernieuwende activiteiten. Het CBW Edam-Volendam is reeds vanaf 1995 bewust bezig om het publiek te laten wennen aan nieuwe en onbekende artiesten en activiteiten, want over het algemeen genomen heeft ‘De Volendammer’ (zonder te generaliseren), een bepaalde ontvankelijkheid nodig om dergelijke optredens te bezoeken. De animo is inmiddels behoorlijk groot te noemen.
Naast kunst en cultuur zijn er de gebruikelijke optredens van allerlei groepen alsmede feesten die gerangschikt kunnen worden onder de noemer Jongerencultuur. Deze zijn niet vernieuwend, maar reeds lang bekend bij de doelgroep. Ze trekken juist publiek juist door hun bekendheid. Vanwege de overzichtelijkheid staan de categorieën Kunst & Cultuur en Jongerencultuur bij elkaar; het zijn namelijk allemaal uitgaansactiviteiten en het onderscheid is hierboven reeds gemaakt.
Het CBW Edam-Volendam wil zijn jonge deelnemers het liefst een aaneengesloten traject aanbieden door de gehele instelling heen. Startend als kind in bijvoorbeeld de Ark of de PX, dan via de Spark en ’t Spoor naar Jongerencentrum PX, alwaar dan uiteindelijk de volwassenheid wordt bereikt. Het klinkt misschien erg ambitieus, maar er moet natuurlijk altijd wat te wensen overblijven. Kunst en cultuur zijn gewoon belangrijke en mooie middelen om allerlei sociale doelen te verwezenlijken. Zowel de beoefening als de beleving staan centraal. Beoefening door te zorgen dat er iets moois ontstaat en beleving door het kijken naar kunst en cultuur. Het beleven van kunst en cultuur is een uitstekend middel om zich bewust te worden van de eigen normen en waarden, om nieuwe inzichten te verwerven en een prima middel om jongelui te laten bewegen naar diverse vormen van actieve kunstbeoefening. Door een passend activiteitenaanbod, in een passende accommodatie, wil het CBW Edam-Volendam jongeren uitdagen op hun creatieve vermogens en hen activeren tot een der vele vormen van amateurkunst.
Het CBW Edam-Volendam is dus erg actief op het gebied van Kunst en Cultuur. Er is voor iedereen met interesse wel iets aanwezig. Als u doorklikt op een van de 6 onderdelen hieronder, kunt u lezen wat er allemaal wordt aangeboden op het gebied van kunst en cultuur.

CKV

Het CBW Edam-Volendam werkt verigens nauw samen met het Don Bosco College met betrekking tot kunst en cultuur. Jaarlijks verzorgt onze cultureel werker een les op het Don Bosco College waar het culturele programma wordt behandeld. CKV leerlingen kunnen voorstellingen met korting bezoeken en er kan worden betaald met de CKV pas.

Cabaret, Musicals en Muziektheater
PX Songwriters Guild
Concerten
Kindertheater
Het 3e Klaphekfestival
Kunstroute
Wilt u meer informatie?
Neemt u dan contact op met Kantoor CBW, telefoon 0299-363328
of met onze coördinator Kunst & Cultuur Bianca Vos, e-mail: bianca@cbwedamvolendam.nl