Algemene informatie

Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam

De Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam is
een instelling voor sociaal-cultureel werk voor alle
leeftijdgroepen en alle mogelijke doelgroepen.

Meer informatie »

Contactgegevens

Adres:

W.J. Tuijnstraat 15
1131 ZH Volendam

Telefoon:

0299 36 33 28

E-mail:

info@cbwedamvolendam.nl

 

Cursus "Wat Een Kunst"

Onderdeel van Cursussen en Clubs
Een ontdekkingsreis door de wereld van de kunst, in beeld woord en geluid. U zult voortaan met andere ogen en oren kijken en luisteren naar al het moois om u heen. Genieten van kunst is niet alleen weggelegd voor kunstkenners, maar voor iedereen. Deze cursus geeft u de mogelijkheid om in een plezierige, ongedwongen sfeer kennis te maken met kunst in beeld, woord en geluid en dat alles onder begeleiding van een ervaren docent.
Er zijn verschillende onderdelen die aan de orde kunnen komen. Ze zullen wellicht niet allemaal aan bod komen, maar het merendeel zal zeker de revue passeren. Welke onderdelen? We noemen er een paar:
1. Orpheus
2. Magdalena
3. Emblemata
4. Engelen
Het kan echter ook gaan over onderwerpen als: ‘Over smaak valt niet te twisten’ (reproducties, gedichten en muziekfragmenten passeren de revue). Kijkoefeningen met muziek en literatuur (stemmingen interpreteren naar aanleiding van portretten, landschappen, gedichten en klassieke en moderne muziekstukken), ‘Alle kunst op haar tijd’ (dubbelportretten, dorps- of stadsgezichten en muziekfragmenten rangschikken in volgorde van tijd van ontstaan en waarom), ‘Gebouwen en stijlen door de eeuwen heen’ (plaats de gebouwen op volgorde in de tijd en het bespreken van de verschillende stijlen, zoals Klassiek, Gotiek, Renaissance, Barok en Jugendstil).
Kortom, bent u een liefhebber van kunst, wilt u meer leren over kust, dan moet u zich zeker opgeven.

WANNEER:
woensdagavond van 19:30 tot 21:30 uur of
donderdagochtend van 09:30 tot 11:30 uur (bij voldoende animo)
LOCATIE:
In een van de lokalen op de 2e etage van Pop- en Cultuurhuis PX (lift aanwezig)

WANNEER:
vrijdagmiddag van 14:30 tot 16:00 uur
LOCATIE:
De Singel Edam

DOCENT:
Kees Molenaar
KOSTEN:
€ 37,50 voor de gehele cursus van 4 lessen (inclusief 21% BTW)

Wat een kunst

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden?
Neemt u dan contact op met Kantoor CBW, telefoon: 0299-363328 of e-mail: info@cbwedamvolendam.nl

Lezingen

Een aantal keren per jaar worden er, vanuit de cursus Wat een Kunst, lezingen over een bepaald onderwerp of museum gehouden, met aansluitend een bezoek aan dit museum. Kosten voor de lezing zijn € 7,-. Overige kosten en vervoer zijn voor eigen rekening.
Met een Museumjaarkaart is de entree grotendeels gratis en vervoer gaat met eigen auto’s, waarbij de benzine- en parkeerkosten worden gedeeld. Deze lezingen waren tot nu toe een groot succes. Op de agenda voor dit najaar staat een bezoek aan de Hermitage. Iedereen is vrij om de lezing bij te wonen. Houdt hiervoor onze site en onze NIVO-informatie in de gaten.