Algemene informatie

Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam

De Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam is
een instelling voor sociaal-cultureel werk voor alle
leeftijdgroepen en alle mogelijke doelgroepen.

Meer informatie »

Contactgegevens

Adres:

W.J. Tuijnstraat 15
1131 ZH Volendam

Telefoon:

0299 36 33 28

E-mail:

info@cbwedamvolendam.nl

 

Cursus "Ik eet gezond! Toch?"

Onderdeel van Cursussen en Clubs
“Cursus gezond eten volgens de orthomoleculaire geneeskunde” 
Het menselijk lichaam is een ingenieus systeem dat bestaat uit miljoenen en miljoenen samenwerkende cellen. Voeding, goede voeding en het liefst eigenlijk nog biologische voeding, is van onschatbare waarde voor een goede werking van al die cellen. Dat wat we met onze voeding binnenkrijgen bepaalt immers uiteindelijk het functioneren van de cellen. Vergelijk het maar met het benzine tanken van uw auto. Wanneer u de verkeerde benzine tankt, gaat de auto sputteren en kan er wel eens totaal mee stoppen. Dat is waar de Orthomoleculaire geneeskunde zich mee bezig houdt: welke voedingsstoffen heeft het lichaam nodig en in welke verhouding (orthos = juist, optimaal)?
Marian van der Meer, orthomoleculair therapeut in Edam, organiseert in samenwerking met het Club- en Buurthuiswerk een cursus over orthomoleculaire geneeskunde. Dagelijks merkt zij in haar praktijk dat mensen vinden dat ze ’best gezond eten’. Echter na wat aanpassingen in hun voedingspatroon blijken gezondheidsklachten waar ze min of meer ‘mee hadden leren leven’ te verdwijnen als sneeuw voor de zon! Tijdens deze cursus wordt onze voeding onder de loep genomen. Wat zit er allemaal in en wat doet dat met ons lichaam? En wat is de reactie van ons lichaam als bepaalde voedingsstoffen niet of nauwelijks aanwezig zijn? Wat is het verband tussen bepaalde ziektebeelden en voeding? Ook wordt ingegaan op de vraag of het slikken van voedingssupplementen wel zin heeft.
Tijdens de cursus is het geen eenrichtingsverkeer. De deelnemers wordt gevraagd gedurende de cursus een eet-dagboek bij te houden. Naast wat er zoal gegeten wordt, geeft de deelnemer daarop aan hoe hij/ zij zich gedurende de dag voelt. Alleen dit gedurende een periode bijhouden geeft vaak al verrassende inzichten! Interessant is het ook om te zien welke veranderingen deelnemers in hun voedingspatroon doorvoeren naar aanleiding van het geleerde in de cursus en wat dit met hen doet.
Deze cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. De lesstof wordt helder en duidelijk uitgelegd zodat deze met een beetje algemene kennis goed te volgen is. Voor meer informatie en aanmelding zal door het CBW, in samenwerking met de docente een informatieavond worden georganiseerd in het najaar van 2015. Houd daarvoor de Nivo en De Stadskrant na de zomervakantie in de gaten.

WANNEER:
najaar 2015 (bij voldoende animo)
LOCATIE:
Pop- en Cultuurhuis PX
DOCENTE:
Marian van der Meer, orthomoleculair therapeut
KOSTEN:
€ 80,- voor de gehele cursus van 5 lessen (inclusief 21% BTW)

Orthomoleculaire Voedingsleer

Wilt u meer informatie?
Neemt u dan contact op met Kantoor CBW, telefoon: 0299-363328 of e-mail: info@cbwedamvolendam.nl
Klik hier voor het online inschrijfformulier