Algemene informatie

Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam

De Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam is
een instelling voor sociaal-cultureel werk voor alle
leeftijdgroepen en alle mogelijke doelgroepen.

Meer informatie »

Contactgegevens

Adres:

W.J. Tuijnstraat 15
1131 ZH Volendam

Telefoon:

0299 36 33 28

E-mail:

info@cbwedamvolendam.nl

 

Cursus "Filosofie In De Praktijk"

Onderdeel van Cursussen en Clubs
Wanneer je volwassen bent, heb je van je ouders waarden meegekregen om het leven te trotseren. Filosofie in de Praktijk reflecteert op deze waarden en werkt als ouders in volwassenheid. Dit leidt tot verfijning en bezinning in je bewustzijn. Filosofie in de Praktijk is gebaseerd op zowel Oosterse als Westerse tradities. De belangrijkste bronnen zijn:

  1. Advaita Vedanta, een humanistische stroming in de Indiase filosofie. In het westen uitgedragen door Maharishi Mahesh Yogi
  2. De dialogen van Socrates uit Plato;
  3. Heilige Boeken uit verschillende tradities; Christelijke, Zen, Tao en Soefi

De praktische filosofie avonden beginnen met het scherpen van je zintuigen en stil worden. Door de voortdurende stroom van zichzelf repeterende gedachte een halt toe te roepen, kunnen we weer in contact komen met onze basis en inzicht krijgen in onszelf, de wereld en de werking van onze geest. Stil worden is niet altijd eenvoudig, maar het kan worden geleerd en is de gouden weg naar wijsheid. De onderwerpen die aan de orde komen variëren van ieders dagelijkse bezigheden tot de grote levensvragen zoals Vergeving, Vrede, Leven en Dood en van alles daartussenin. Filosofie in de Praktijk is op elke situatie of vraag toepasbaar. In de lessen wordt je uitgenodigd ermee aan de slag te gaan. Er is veel ruimte voor eigen inbreng van deelnemers en vaak leidt dit tot levendige gesprekken. Leren van elkaar door uitwisseling van ervaringen en loslaten van vastgeroeste ideeën. Leren te relativeren. Dit worden vanzelfsprekend de kwaliteiten van onze bijeenkomsten.

WANNEER: op woensdagavond aanwezig 18;30 uur aanvang 18:45 tot 20:15 uur
start (bij voldoende animo)
LOCATIE: Maria Goretti
DOCENT: Helen Zwetsloot
KOSTEN: € 85,- voor de gehele cursus van 10 lessen (inclusief 21% BTW)
PLAATSEN VRIJ
Filosofie in de praktijk bij het CBW
Iedereen is slim genoeg om wijzer te worden
Om te kunnen filosoferen is rust in je hoofd nodig. Daar begint deze cursus dus mee; stil en kalm worden.
Daarna komt van alles aan de orde: Hoe nu verder na een grote verandering in je leven, tot de grote vragen over Vergeving, Vrede, Leven of Dood en alles daartussenin. We leren van elkaar vastgeroeste ideeen te veranderen. Doe mee en word wijzer, Iedereen is slim genoeg om wijzer te worden.
Meld je aan via 0299-363328 of via info@cbwedamvolendam.nl

Filosofie

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Neemt u dan contact op met Kantoor CBW, telefoon: 0299-363328 of e-mail: info@cbwedamvolendam.nl