Algemene informatie

Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam

De Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam is
een instelling voor sociaal-cultureel werk voor alle
leeftijdgroepen en alle mogelijke doelgroepen.

Meer informatie »

Contactgegevens

Adres:

W.J. Tuijnstraat 15
1131 ZH Volendam

Telefoon:

0299 36 33 28

E-mail:

info@cbwedamvolendam.nl

 

PIM

Onderdeel van Aandachtgroepen

PIM is een inloopmiddag voor mensen die door verschillende gebeurtenissen in het leven minder goed in hun vel zitten, waar het tijdelijk even niet zo lekker mee gaat, die een beperkt netwerk hebben of die zich eenzaam voelen. Iedereen is welkom om kennis te maken en nieuwe mensen te leren kennen. U staat er niet alleen voor. Door (nieuwe) contacten en gesprekken met anderen hopen we dat u zich gesteund voelt.

De inloop is iedere maandagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur in ‘De Singel’, Versteeghsingel 5B in Edam. We praten dan met elkaar over dingen en gebeurtenissen die we allemaal mee maken, over zaken waar we moeite mee hebben, over zelfrespect en over steun aan elkaar. In 2022 komt een geestelijk verzorgster vanuit Dijk en Duin vier keer langs om met elkaar bepaalde thema’s uit het dagelijkse leven te bespreken. De data voor bezoek van de geestelijk verzorger voor 2022 zijn: 4 april, 13 juni, 12 september en 14 november.

Samen wandelen
Eén keer per maand wandelen we samen, dit is op elke 1e maandag van de maand. Voor het wandelen verzamelen we op die maandagen om 13:00 uur bij de Singel, drinken koffie en thee en gaan daarna een klein uurtje wandelen. Bewegen in eigen tempo staat voorop. Iedere keer wordt een ander rondje door of om Edam gelopen, onder begeleiding van een vrijwilligster. Wandelen is goed voor de conditie. Buitenlucht doet een mens goed en heeft een positieve invloed op de manier van denken en doen. Bij slecht weer blijven we binnen. Samen wandelen is gratis.

Samen koken en eten
Iedere donderdagmiddag van 15:00 – 18:00 uur, behalve de 3e donderdagmiddag van de maand, is er een budget kookclub vanuit de PIM. Samen bedenken wat er gegeten gaat worden, samen boodschappen doen en koken. Want samen koken en eten is toch gezelliger dan alleen? Voor het budget koken betaalt u € 4,50 per persoon per keer.

Wilt u meer informatie?
Neemt u dan contact op met Wendy Sas van de SMD
via w.sas@desmd.nl of 06-222 56 218