Algemene informatie

Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam

De Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam is
een instelling voor sociaal-cultureel werk voor alle
leeftijdgroepen en alle mogelijke doelgroepen.

Meer informatie »

Contactgegevens

Adres:

W.J. Tuijnstraat 15
1131 ZH Volendam

Telefoon:

0299 36 33 28

E-mail:

info@cbwedamvolendam.nl

 

Drive-In Bioscoop in PX voor rolstoelen en scootmobielen

De eerste drive-in bioscoop in de grote zaal van PX!

Bent u slecht ter been en loopt u met een rollator, zit u in een rolstoel of maakt u gebruik van een scootmobiel? U kunt zo naar binnen rijden. De film wordt vertoond op groot scherm in de zaal van PX. Drive-in naar idee van de amerikaanse drive-in bioscoop, waarbij je gewoon in je auto kunt blijven zitten. Maar we zetten ook stoelen neer, voor als u niet met rolstoel of scootmobiel komt.

De film die gedraaid wordt is ‘Potiche’ met Catherine Deneuve en Gérard Depardieu. Een Belgische-Franse film, Nederlands ondertiteld. De film is geregiseerd door Francois Ozon.
Het verhaal: Het is 1977, in het burgerlijk stadje Sainte- Gudule in het noorden van Frankrijk woont Suzanne Pujol. Zij is de toegewijde en huiselijke vrouw van de rijke industrieel Robert Pujol. Hij leidt zijn paraplufabriek met ijzeren hand. De norse baas tranniseert zijn arbeiders en voert thuis hetzelfde schrikbewind. Wanneer de arbeiders in staking gaan voor betere werkomstandigheden, Robert een hartaanval krijgt en rust moet nemen breekt de hel los.Suzanne wordt gedwongen het werk van haar man over te nemen en krijgt hierbij hulp van haar voormalig liefje en huidig vakbondsleider Maurice (Gérard Depardieu). Tot ieders verbazing ontpopt Suzanne zich tot een bekwame zakenvrouw die van aanpakken weet. Maar wanneer Robert volledig uitgerust terugkomt van vakantie, worden de zaken gecompliceerd.
Iedereen is van harte welkom voor een gezellige middag met een mooie film. De film duurt 103 minuten, met een korte pauze.

WANNEER:
dinsdag 1 mei
Zaal open: 13:30 uur Aanvang: 14:00 uur
LOCATIE:
Pop- en Cultuurhuis PX (W.J. Tuijnstraat 15, ingang aan de zeestraat)
KOSTEN:
€ 2,-