Algemene informatie

Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam

De Stichting Club en Buurthuiswerk Edam-Volendam is
een instelling voor sociaal-cultureel werk voor alle
leeftijdgroepen en alle mogelijke doelgroepen.

Meer informatie »

Contactgegevens

Adres:

W.J. Tuijnstraat 15
1131 ZH Volendam

Telefoon:

0299 36 33 28

E-mail:

info@cbwedamvolendam.nl

 

Shaolin Kung Fu (Volendam en Edam)

Onderdeel van Cursussen en Clubs

“Weerbaarheidtraining voor kinderen en tieners”

Shaolin Kung Fu is de vechtkunst afkomstig uit de beroemde Shaolin tempel in China. De term kungfu betekent “vaardigheid” door “hard werken”. Kung Fu voor kinderen als doel heeft om zich te kunnen verweren als dat nodig is. Vechten is dus een uiterste middel. Kung Fu is veel meer dan schoppen en slaan, het belangrijkste is het trainen van lichaam en geest met als doel deze twee in balans te brengen. De lessen zijn gericht op: Zelfdiscipline, Coördinatie, Zelfvertrouwen, Teamwork en Leiderschap. Door het beoefenen van Kung Fu neemt het zelfvertrouwen en de innerlijke rust toe; dit heeft een gunstig effect op de zelfontwikkeling.

Zelfvertrouwen, weerbaarheid en pesten

Studies tonen aan dat zelfvertrouwen, pesten en weerbaarheid met elkaar verbonden zijn. Een gebrek aan zelfvertrouwen heeft een negatief effect op het zelfbeeld; dit heeft gevolgen voor de omgang met anderen. Een gebrek aan sociale vaardigheden en verlegenheid zijn vaak de belangrijkste redenen voor pestgedrag. Het is opmerkelijk dat dit niet alleen de reden is dat iemand gepest wordt, maar het is ook vaak de reden dat iemand pestgedrag gaat vertonen, door het neerhalen van een ander voelt zo iemand zich vaak beter.

Door het stimuleren, uitdagen, belonen en motiveren kan je iemand een meer positieve houding en instelling geven. Een positieve houding geeft een beter zelfbeeld, meer zelfvertrouwen daarmee en een betere bewapening een tegen pestgedrag.

De nadruk voor de kinderen ligt niet op het leren vechten met handen en voeten, ze leren niet om geweld met geweld op te lossen. Het is belangrijk dat zij zich kunnen verweren wanneer het nodig is.

WANNEER:
dinsdag van 15:45 tot 16:45 uur (Edam)
6 t/m 12 jaar: dinsdag van 17:15 tot 18:15 uur (Volendam)
LOCATIE:
De Singel Edam (Theaterzaal)
Pop- en Cultuurhuis PX (Volendam) (2e Etage)
DOCENTEN:
Sifu Lyndon Oudsten & Ginny Chow
KOSTEN:
€ 17,50 per maand (doorlopend)

Shaolin Kung Fu

Wilt u meer informatie?
Neemt u dan contact op met Kantoor CBW, telefoon: 0299-363328 of e-mail: info@cbwedamvolendam.nl
Klik hier voor het online inschrijfformulier